Eén keer per jaar gaat de game industrie wild over één van de grootste gaming events van de wereld; de Electronic Entertainment Expo of in het kort, E3. Op deze gigantische beurs kondigen de grote ontwikkelaars en uitgevers hun nieuwe games aan en laten ze zien wat ze in petto hebben voor het aankomende fiscale jaar. Er zijn al flink wat titels aangekondigd en de geruchtenmolen draait overuren. Waar zal Sony mee komen op deze E3? Wij laten jullie alvast onze verwachtingen weten in deze special reeks.

Patrick Gremmer (Patrick.G), Redacteur

Wat verwacht ik van de E3? Tja, laten we zeggen dat ik me verheug op een aantal nieuwe games waarvan ik hoop dat ze aangekondigd worden. Natuurlijk verheug ik me ook op games die al aangekondigd zijn. De game waar ik echt meer van wil zien is natuurlijk Call of Duty: Black Ops. Ik ben heel benieuwd of we op de E3 al een stukje gameplay van deze nieuwe game te zien krijgen. Ik heb Call of Duty: World at War veel gespeeld met mijn vrienden en clan en dat was echt een geweldige game. Daarom hoop ik dat Black Ops nog beter wordt.

Verder verheug ik me op inFAMOUS 2. Deel 1 had echt een fantastische storyline, ik hoop dat je verder gaat met je karma waarmee je bent geëindigd in deel 1. Het zal natuurlijk raar zijn als je opeens weer een goede superheld bent terwijl je in deel 1 een schurk was. Waarschijnlijk gaat hij niet worden aangekondigd, maar stiekem hoop ik toch ook wel een beetje op een nieuwe Sly Cooper.

Verder hoop ik nog op een nieuwe Uncharted, Assassin’s creed: Brotherhood en Dead Rising 2 ziet er ook wel heel erg vet uit. Ook ben ik wel benieuwd naar de PSP2. Zoals je ziet verheug ik me eigenlijk op te veel games. Maar we zullen het wel zien op 15 t/m 17 juni!

Youri Kersten (ClankStar), Redacteur

Op de E3 zit iedereen te wachten, ik ben daarop geen uitzondering. Wat ik zeker verwacht is een hoop LittleBigPlanet 2, Resistance 3 en Call of Duty footage. Op een PSP2 zit ik persoonlijk niet te wachten, de PSP heeft mijn interesse door het gebrek aan goede games verloren. Waar ik wel op zit te wachten is het betaalde PSN pakket, zolang de standaard functies maar gratis blijven. Ik heb zeker 60 euro per jaar over voor Cross Game Voice Chat, een gratis game per maand, en gegarandeerde Beta toegang. Het zou natuurlijk geweldig zijn als Cross Game Voice Chat gratis word, maar daar reken ik maar niet op.

Natuurlijk gaat Sony ook de Move weer laten zien en ik hoop dat ik door deze presentatie kan beslissen of de Move iets voor mij is, een potje bowlen kan ik ook op de Wii. Verder hoop ik op een aankondiging van onder andere Uncharted 3, maar ik vrees dat we ook op dat gebied worden teleurgesteld. Hopelijk weet Sony vriend en vijand te verrassen met een enorm vette show met veel exclusives, of deze wens uitkomt zullen we allemaal zien binnen een paar weken.

Julian Felix (Julian), Redacteur

Ik heb er echt zo’n zin in, al ga ik er zelf niet naartoe. Ik ben daarom enorm jaloers op Richard (Redd) want hij gaat doodleuk naar de E3 2010. Maar ach, desondanks verheug ik me er nog steeds op om onder andere het nieuws voor de bezoekers te verzorgen tijdens de E3. Ik verwacht veel van de E3 en dan met name het betaalde PlayStation Network. Als de geruchten kloppen krijgen de premium gebruikers vele extra’s waaronder gratis PSN games en exclusieve kortingen. Als we het dan nu toch over geruchten hebben wil ik er gelijk nog een bij halen. Ik hoop namelijk dat er inderdaad een nieuw XMB menu komt voor de PS3. Het huidige XMB begint langzaam te verouderen en is daarom aan grote vernieuwingen toe.

Ik vind het jammer dat er enkele games al voor de E3 zijn aangekondigd. Zoals LittleBigPlanet 2 en Killzone 3. Als Sony deze titels nog geheim had gehouden was de Sony persconferentie veel spannender geweest. Een nieuwe Uncharted zal de line-up van Sony natuurlijk helemaal fenomenaal maken. Ik ben trouwens enorm benieuwd of het maken van levels in LittleBigPlanet 2 flink onderhanden is genomen. Dit vergde in het eerste deel teveel tijd en was soms ook te moeilijk, dat moet echt beter worden gedaan in LBP2. Killzone 3, O man wat wil ik graag die eerste trailer en gameplay beelden zien. Ik hoop wel dat de controls zijn verbeterd want in Killzone 2 was ik daar, en vele andere spelers, niet helemaal tevreden mee.

Ik verwacht tijdens de E3 ook meer PlayStation Move games te zien. We hebben al gezien dat de nieuwe Socom er volledig gebruik van gaat maken maar ik was er nog niet helemaal van overtuigd. Zo lang we geen Wii-achtige games te zien krijgen vind ik alles meer dan best. Tenslotte zie ik graag Resistance 3 op de E3. Deel twee voldeed niet aan mijn verwachtingen, het sfeertje van Resistance: Fall of Man was in Resistance 2 weg. Hopelijk maken ze die fout in het volgende deel niet weer. Ik kan nog wel een hele lap tekst typen, maar ik laat me verder verrassen wat de ontwikkelaars ons gaan brengen op de E3. Laat dus maar komen!

Gerben Geeraerts (gerbxcore), Vormgever

De E3 is alweer in aantocht en ik twijfel er niet aan dat dat een tijd is waar elke gamer naar uitkijkt. Zoals velen ben ik vooral benieuwd naar footage van Killzone 3. Zal Guerilla ons nog eens doen verbazen met indrukwekkende graphics zoals bij KZ2 of gaan ze zich meer focussen op de gameplayzijde? Daarnaast ben ik ook enorm benieuwd naar inFAMOUS 2. Deel 1 was best awesome, om het zacht te verwoorden, en het karmasysteem zat goed in elkaar. De laatste games op mijn E3 verlanglijst zijn Assassins Creed 3 en Fallout: New Vegas. Daar hoeft niet veel over verteld te worden, alleen dat ik hoop om al wat gameplaystuff te zien.

Laten we niet vergeten dat de E3 niet alleen puur om games draait. Zoals Julian al zei, misschien een nieuw XMB menu voor onze geliefde console en de features van het betalende Playstation Network? Naast al het nieuws dat al is gelekt over de E3 hoop ik ook enkele knallers van geheime games te zien opduiken. Breekt Rockstar de traditie door eindelijk een game op de E3 voor te stellen (zei er iemand GTA V?) of enkele totaal nieuwe projecten die reeds bestaande concepten in een klein hoekje duwen? We zullen het snel te weten komen.