ps-4-5-neo-1461049072

Tijdens Sony’s Investor Day in Tokyo heeft Sony Interactive Entertainment President Andrew House wat meer informatie gegeven over de PlayStation Neo en de strategie die Sony gaat volgen. Voor het eerst in de historie van Sony PlayStation gaat men een verbeterde console aanbieden in het midden van de levenscyclus, terwijl het normaliter gebruikelijk is om na zes á zeven jaar een nieuwe console te introduceren.

Andrew House verzekert ons echter dat het niet de bedoeling is om elk jaar een nieuwe console uit te brengen met verbeterde hardware, zoals dit wel het geval is bij PC’s en mobiele apparaten. Sony als bedrijf zijnde ziet geen heil in deze aanpak en een mid-cycle verbetering is dan ook iets heel anders dan elk jaar een verbeterde PS4 uitbrengen.

Verder geeft Andrew House ook toe dat in tegenstelling tot de mobiele markt, waar men het gewend is elke één á twee jaar te upgraden, dit bij consoles niet het geval is. Er is volgens hem echter wel potentie om tijdens de helft van de levenscyclus van een console een upgrade te doen voor diegene die hier naar op zoek zijn en dat is een markt met veel potentie, aldus Andrew House.

Sony wilt echter wel de “one console world” behouden waarbij niemand zich in de steek gelaten voelt. De PS4 Neo gaat dus niet de huidige PS4 vervangen, maar deze juist bijstaan.