bioshock_collection_hero

Vanochtend bleek er al sprake over te zijn en hier is dan eindelijk de officiële aankondiging; BioShock: The Collection komt naar de PS4, Xbox One en PC. Het gaat om alle drie de BioShock-games die geremastered zijn voor de current-gen consoles en PC.

De release van BioShock: The Collection ligt op 16 september dit jaar, redelijk snel dus. Je kunt de trailer van de collectie hieronder bekijken evenals dat we alle details over de collectie op een rijtje hebben gezet. Uit deze details blijkt dat de BioShock 2 multiplayer er niet bij zit, maar alle downloadbare content die uitgebracht is voor de games zitten wel in deze collectie.

De prijs van deze collectie zal aantrekkelijk zijn, want deze ligt op €49.99.

BioShock

  • Director’s Commentary: Imagining BioShock: een reeks filmpjes met Ken Levine, de creatief regisseur van BioShock en BioShock Infinite, en Shawn Robertson, hoofd animatie van BioShock en animatieregisseur van BioShock Infinite.
  • Museum of Orphaned Concepts: wandel door een door Rapture geïnspireerd virtueel museum waarin je een blik achter de schermen werpt op concepten die nooit zijn gebruikt voor de originele game.
  • Challenge Rooms: ruk je even los van het verhaal van BioShock om puzzels op te lossen en slicers en Big Daddies te verslaan. En achievements of trofeeën te verdienen natuurlijk.

BioShock 2 (**multiplayer niet inbegrepen)

  • Minerva’s Den: een gloednieuw, op zichzelf staand BioShock-verhaal die een kant van Rapture laat zien die je nog niet kende. Om het op te nemen tegen de Lancer Big Daddy moet je extra gevechtsvaardigheden gebruiken, zoals de experimentele Ion Laser en de chaotische plasmid Gravity Well, die alleen beschikbaar is in Minerva’s Den.
  • Protector Trials: kruip in de huid van een Big Daddy uit de Alpha Series die vlak voor de gebeurtenissen uit BioShock 2 ontwaakt.

BioShock Infinite

  • Burial at Sea – uitbreidingspacks Episode 1 en 2: dit grote, tweedelige DLC-pack maakt de BioShock-trilogie compleet door terug te gaan naar het begin. Ga terug naar Rapture, vlak voor de gebeurtenissen uit de originele BioShock!
  • Uitbreidingspack Clash in the Clouds: versla 60 uitdagingsgolven op vier extra maps, verover het klassement en ontgrendel gebieden die je kunt verkennen in het museum The Columbian Archaeological Society.
  • Columbia’s Finest Pack: combineert de content van het Industrial Revolution Pack en het Upgrade Pack en bevat 500 Silver Eagles, vijf Lock Picks, zes unieke uitrustingsvoorwerpen en twee wapenupgrades: Comstock’s China Broom Shotgun en Comstock’s Eagle Eye Sniper Rifle.