Konami heeft al een aantal details over Pro Evolution Soccer 2011 vrijgegeven. Daarom kon EA Sports uiteraard niet uitblijven. Ze komen met een aantal details over FIFA 11. FIFA 10 was al een kaskraker vanaf het moment dat hij in de winkels lag, dus FIFA 11 zal geweldig moeten zijn om FIFA 10 te verbeteren.

EA Sports heeft het onder andere over verbeterde Speler AI en verbeterde graphics. Vooral die Speler AI was wel nodig, het kwam veel te vaak voor dat je speler de bal naar de verkeerde medespeler overspeelde. Dat zal dus minder zijn. De verbeterde graphics mogen we geen verrassing noemen, dat hoort bij de vaste verbeteringen voor FIFA. Wat vooral opvalt over de eerste details zijn de speler personaliteit en de aanpasbare soundtrack.

De speler personaliteit houdt in dat verschillende spelers zich anders gedragen op het veld. Ze zullen andere trucs kunnen en andere ideeën hebben als ze een bal passen. Zo zal bijvoorbeeld Didier Drogba vooral op kracht spelen, terwijl een meer technische speler als Carlos Tevez meer trucjes gebruiken. Ook de mentaliteit van spelers om mee te verdedigen, zal in het spel aanwezig zijn.

Bij CVG gaan ze op de aanpasbare soundtrack wat dieper in. Je kan je eigen liedjes opnemen en die zullen in het stadion door de fans gezongen worden. Dit zal de sfeer in het stadion natuurlijk sterk verbeteren. Verwacht meer details hierover en over de rest van FIFA 11 op de E3. PS3-sense houdt je uiteraard op de hoogte.