System Shock verscheen in 1994 en is uitgegroeid tot een echte klassieker. Eerder deze week werd een Kickstarter campagne gelanceerd voor een complete remaster van System Shock. Deze heruitgave is vooralsnog alleen aangekondigd voor de PC en Xbox One, maar een PlayStation 4 versie is niet uitgesloten.

Stephen Kick, CEO van ontwikkelaar Nightdive Studios, heeft namelijk gezegd dat het bedrijf op de hoogte is van de vraag naar een PlayStation 4 versie van de remaster van System Shock. Inmiddels is men al in gesprek gegaan met Sony over een mogelijke release van de game op de PS4. Kick kan momenteel nog geen PS4 versie bevestigen, maar de kans is dus behoorlijk groot dat we de remaster ook op Sony’s console kunnen verwachten.

“We’ve been listening to your requests and have started discussions with Sony regarding a PS4 release – at this stage we can’t confirm System Shock on PS4, but we will follow up with an announcement in the near future with more details.”

De remaster van System Shock is al behoorlijk succesvol op Kickstarter. Met nog 26 dagen te gaan is er op het moment van schrijven al ruim $700,000 opgehaald, terwijl het doel op $900,000 staat. Deze nieuwe versie van de game moet eind 2017 uitkomen en bevat onder andere betere graphics, nieuwe muziek en geüpdatete puzzels, vijanden en game mechanics. Voor meer informatie over het project kan je terecht op de Kickstarter pagina van de game.