GameInformer organiseerde een podcast met Brian Horton en Jacob Minkoff, twee medewerkers van ontwikkelaar Infinity Ward. Tijdens deze podcast beantwoordden Horton en Minkoff verschillende vragen over Call of Duty: Infinite Warfare die door de community waren ingestuurd en hier zijn natuurlijk nieuwe details uit voorgekomen. Let op, het gaat hier alleen om informatie over de singleplayer campagne van de game. De multiplayer wordt pas in september onthuld.

Er werd vooral veel aandacht besteed aan het movement systeem van Call of Duty: Infinite Warfare. Dit is één van de meest besproken features uit de game. Infinity Ward had eerder al aangegeven dat de gameplay behoorlijk overeen zal komen met die van Black Ops III, maar tijdens de podcast is dit wat meer toegelicht. Minkoff begon door nogmaals te bevestigen dat het movement systeem behoorlijk gelijk is aan dat van Black Ops III, het zogeheten chain-based movement systeem.

Er zullen echter ook verschillende singleplayer missies zijn die de klassieke boots-on-the-ground gameplay bevatten, zoals we die kennen uit bijvoorbeeld de Modern Warfare games. Dit zijn bijvoorbeeld de missies die zich op de aarde afspelen. Wanneer je vervolgens de ruimte in gaat, krijg je beschikking over een ‘boost rig’. Deze is uitgerust met thrusters, welke we kennen uit Black Ops III. Ook kan je dan gebruikmaken van de grapple feature, die we in de E3 gameplay zagen.

Horton benadrukte overigens nog dat het movement systeem in Call of Duty: Infinite Warfare totaal niet lijkt op dat uit Advanced Warfare. Dit nieuwe deel bevat geen exo-suits en de thrusters zijn lang niet zo krachtig als de exo-suits in Advanced Warfare waren.

Tijdens de podcast zijn er nog veel meer details bekendgemaakt. Zo leren we dat er naast missies op de aarde, ook missies op de maan van Saturnus en op een asteroïde zijn. Je kunt kiezen welke missies (en eventueel zijmissies) je wil spelen. Ook onthulden de ontwikkelaars dat er aan een progressiesysteem binnen de singleplayer campagne gewerkt wordt. Hoe dit precies gaat werken is nog niet duidelijk, maar spelers kunnen bijvoorbeeld speciale beloningen verwachten voor het voltooien van alle zijmissies.

Benieuwd naar alle details die Minkoff en Horton hebben gedeeld met GameInformer? Bekijk dan hieronder de volledige podcast. Call of Duty: Infinite Warfare is vanaf 4 november verkrijgbaar voor de PlayStation 4, Xbox One en PC.