The-Last-of-Us-Remastered

Eigenlijk komt mijn zure, ongezouten mening nu als geroepen. We hebben eerder nog een topic gehad waarin jij jouw mening kon geven over de komst van de BioShock Collection op de PlayStation 4. Nu is het tijd om mijn mening daarop los te laten. Want man man man, wat word ik ziek van alle remasters, collections en andere oude meuk!

Nu sta ik misschien in mijn directe omgeving bekend als een zure, oude man die overal wel iets over te klagen heeft, maar als het gaat om nieuwe uitgaven van oudere games, ben ik soms extra zuur. Ik bedoel: het is allemaal leuk en aardig hoor; remake hier, HD remaster daar en HD collections met alle bijkomende DLC ginder. Maar ik hoef die meuk niet op de huidige generatie consoles. Ik ben van mening dat menig gamer tijd genoeg heeft gehad om de game op de vorige generatie te spelen. Is dat niet het geval, dan vis je toch gewoon lekker die oude zooi uit de budgetbak bij de lokale gameboer? “Ja, maar ik heb geen PS3 meer?” Jammer dan of slinger PlayStation Now aan.

Nu hoor ik verschillende mensen al roepen dat ik de game ook gewoon kan laten liggen: “Dan koop je het toch niet?” of “Je hoeft het niet per se te kopen hè.” Klopt. Het probleem is alleen dat anderen dit wél allemaal kopen, en dus het opnieuw maken van die meuk financieel steunen. Ben ik er dan echt fel tegen? Neen, absoluut niet. Maar de laatste tijd lijkt het erop dat we niets anders dan oude zooi krijgen voorgeschoteld op onze gloednieuwe generatie console. En jullie willen het allemaal nog hebben ook! Neem nou Final Fantasy X/X2. Ik heb de PS2 versies nog mooi in mijn kast staan. Er kwam een HD remaster uit voor de PS3 en PS Vita. Verkocht als een malle! Toen kwam de PS4 op de markt en wat denk je dat er gebeurde? “Kom, laten we deze HD remaster nóg een keer uitbrengen!” Hou toch op.

FFX-X2 Remaster

Zo is er een tijd geweest dat bijvoorbeeld Capcom iets compleet nieuws zou gaan aankondigen. Tijd ging voorbij en daar was ineens Resident Evil. Deel één! Een game die we allemaal kennen van de PlayStation. De eerste! Nu naar de PlayStation 4 met een HD-jasje en Trophy-ondersteuning. Mensen werden gek, iedereen wilde het hebben. Waarom in vredesnaam? De tijd die de makers hierin hebben gestoken, hadden zij ook in een nieuwe game kunnen steken. Iets compleet nieuws, misschien. Maar neen. Daar hebben jullie ook allemaal geen zin in. Neem een Call of Duty. Komen zij eindelijk (!) met iets compleet nieuws, dan kun je daar de remaster van Modern Warfare bij krijgen. Het internet implodeert omdat er werkelijk iets nieuws op de markt zal komen. “Maar hey, die remaster hè, als we die nu pre-orderen, krijgen we gewoon even Infinite Warfare er gratis bij! Dat is mooi, toch?” Ga toch weg jongens…

Toen de PlayStation 4 op de markt kwam, kocht ik deze voor nieuwe games. Sommige games wilde ik – toen ik de PS3 nog had – nog graag spelen en ik kreeg al snel lucht dat deze ook naar de nieuwe generatie zouden komen. Voor mij waren die titels op één hand te tellen. The Last of Us, Tomb Raider, GTA V en Darksiders II. Dus wat deed ik? Ik verkocht mijn PS3 en heb deze titels voor mijn nieuwe console gekocht. Heb ik hier de volle mep voor betaald? Absoluut niet! Dat weiger ik pertinent! Maar goed, ik heb de games wel in mijn bezit. Zoals ik al zei, ik ben er niet compleet op tegen, maar het lijkt inmiddels uit de hand te lopen. Ik heb totaal geen behoefte om PSOne titels opnieuw te spelen, of de volle mep neer te leggen voor een oude PS2 game. Het liefste zie ik ook eigenlijk dat elke remake gewoon keihard wordt afgebrand door alle gamers, puur om een statement te maken dat wij nieuwe games willen zien.

MW Pre Order

De laatste tijd wordt ik er ook echt een beetje moe van om eerlijk te zijn. “BioShock: The Collection komt naar de PS4”. Echt waar? Wéér oude meuk? “Mogelijk Red Dead Redemption als Remaster naar de huidige consoles!” Nee! F*** op met die zooi en kom gewoon met een nieuw deel! “Skyrim komt naar de PS4! OMGWTFBBQ!” NOU EN? Ik begin heel erg het idee te krijgen dat jullie helemaal geen nieuwe games willen hebben. Geen vernieuwing. Gewoon oude, vertrouwde meuk terughalen, zoals we deze jaren geleden hebben kunnen spelen.