lastjpg-b7ad80

The Last Guardian moet op 25 oktober in de winkels liggen, maar de ontwikkelaar is nog steeds bezig om de goede balans te vinden voor één van de hoofdrolspelers, namelijk Trico. De kruising tussen een hond en vogel moet namelijk niet het speelplezier van de gamer in de weg staan, zo meldt PlayStation Universe op basis van een The Guardian artikel.

“To be honest, we’re still fine-tuning Trico’s behaviours, there are two extremes – if you can fully control a character, what’s the point? It becomes a pet. But at the opposite end if you can’t control it at all it becomes a nuisance, a barrier to progression. We’re still trying to find the balance.”

In The Last Guardian krijg je de controle over een jong ventje die in contact komt met Trico. Het mannetje zal een band moeten opbouwen met het vreemde beest, zodat deze hem kan helpen in zijn avontuur. Fumito Ueda en zijn team zijn nog steeds bezig om het gedrag van Trico aan te passen. Als het beest alles doet wat jij hem opdraagt, dan wordt het teveel een huisdier. Maar als het teveel dwars zal liggen, dan zal het de speler frustreren. Om de perfecte balans te krijgen is er dus veel tijd voor nodig en dat is op dit moment dan ook één van de prioriteiten van de ontwikkelaar.

“There was a lot of learning, it’s hard to explain, to describe it in words at this moment, but maybe if there’s one thing…” (he stops, smiles and chats with the translator for a couple of minutes). “In life, there are always things that mesh well, and things that don’t. In various ways that applies to what we’ve done in the last few years.”