2000px-PlayStation_Vita_illustration.svg_

De PS4 was volop aanwezig tijdens de E3 persconferentie van Sony en ook de hands-ons die men hield tijdens de beurs bestond uit enkel en alleen PS4-games. Dit is weleens anders geweest en dan hebben we het vooral over de beginjaren van de Sony PlayStation Vita. Tegenwoordig wordt de handheld voor zo goed als dood beschouwd in het Westen, terwijl er in Japan nog wekelijks nieuwe games voor uitkomen.

Atsushi Morita, de president van Sony PlayStation Japan & Asia, legde de afwezigheid van de PS Vita op de E3 uit in een interview. Volgens hem is de Westerse markt voor de handheld simpelweg niet groot genoeg en aangezien de E3 zich vooral op het Westen richt, paste dit niet in hun agenda. Men laat juist de producten zien die gericht zijn op de markt in de VS en Europa tijdens de E3 en daar past de PS Vita dus simpelweg niet tussen.

Daarnaast is Sony in Japan vooral bezig om de portable console te marketen richting kinderen, waar onder andere Minecraft razend populair is op de handheld. Hij zegt dat wanneer de PS Vita simpelweg een groter marktaandeel krijgt, de games vanzelf zullen verschijnen. Morita-san zegt ook dat de toekomst van de PS Vita in Japan ligt bij het verbreden van de doelgroep.

Hij ging verder niet op de vraag in of er ooit een vervolg komt op de PS Vita, maar als we een beetje kijken naar hoe belangrijk portable gaming is vandaag de dag, dan verwachten we van niet.