maxresdefault (10)

Als je dacht dat EA de enige was die probeert innovatief te zijn qua setting voor Battlefield 1, dan heb je het mis. Want ook bij Activision lag ooit een pitch op tafel om Call of Duty een keer een totaal andere richting op te sturen, namelijk de Romeinse tijd. Er zijn genoeg mensen met een zwak voor deze periode, het is immers niet voor niets dat films als ‘300’ het ontzettend goed hebben gedaan en dat series als Spartacus behoorlijk wat kijkers wist te trekken.

GamesRadar wist unieke beelden te bemachtigen van Call of Duty: Roman Wars, een titel die overigens afgewezen is door Activision rond 2009. Het was een tijd dat Activision op zoek was naar een nieuwe unieke Call of Duty en toen pitchte Vicarious Visions het uiterst unieke Call of Duty: Roman Wars. Hier zag Activision blijkbaar niets in en het project werd toen afgeketst.

De game moest zich afspelen tijdens de Gallic Wars en kende herkenbare momenten uit die tijd die je ook ziet in films als 300 en Gladiator, de gameplay zelf heeft echter meer weg van bijvoorbeeld een Assassin’s Creed.

Volgens de ontwikkelaars vond men het bij Activision iets te radicaal voor de franchise en Activision ging uiteindelijk voor het in 2014 verschenen ‘Advanced Warfare’, die Sledgehammer destijds gepitched heeft. De ontwikkelaar die met dit idee kwam is later naar Ubisoft gegaan, vandaar ook enkele Ubisoft logo’s in de video hieronder, maar ook zij wezen de game af.

Toch mag de ontwikkelaar niet klagen, momenteel werken zij mee aan de Skylanders-serie en gaan ze de Crash Bandicoot remaster doen die voor de PS4 verschijnt onder de vlag van Activision.

Beelden van de game kun je in de reportage van GamesRadar hieronder bekijken.