Al een tijdje waren er geruchten over Motorstorm 3. Het leek er sterk op dat Motorstorm dit keer in de stad zou zijn, tijdens het vergaan van de aarde. Dat is allemaal correcte informatie, want vandaag heeft Sony Motorstorm: Apocalypse aangekondigd. Het zal inderdaad in de stad plaatsvinden. Het is een verlaten stad, nadat een groot deel van de aarde vergaan is en nog steeds aan het vergaan is. Sony zegt dat het niet langer alleen maar racen is, maar dat het echt een gevecht om te overleven. Hoewel dit niet echt een nieuwe feature voor Motorstorm lijkt, bevestigt het wel dat Motorstorm: Apocalypse behoorlijk heftig gaat worden.

Je kan in Motorstorm: Apocalypse uit dertien voertuigklassen kiezen, inclusief supercars, muscle cars, superbikes en zelfs choppers. Er zijn in totaal 40 races, maar die races zullen nooit hetzelfde zijn omdat er een heel onvoorspelbaar explosie systeem in zit. Iedere race zal dus een avontuur op zich zijn.

Er is een onderscheid tussen single player en multiplayer. Single player is een uniek verhaal van drie karakters. Alle drie hebben ze een andere moeilijkheidsgraad. In multiplayer kun je met zijn vieren offline of met zestien online racen. Er is een Game Mode Creator waarin je zelf je auto en speltype kan creeëren. Waarschijnlijk horen we daar later meer over.

Tenslotte heeft Sony aangegeven dat we helaas pas in 2011 met Motorstorm: Apocalypse aan de slag kunnen. Tot die tijd moeten we het doen met screenshots en trailers. Vandaag hebben we al acht screenshots voor je. Volgende week wordt er een trailer verwacht. We houden je op de hoogte. Hieronder de screenshots.

[nggallery id=329]