no-mans-sky-screenshot-02_1920.0.0

Deze week gooien we gelijk de kaarten op tafel, want we gaan het deze keer hebben over No Man’s Sky, een game met een bijzondere uitstraling die al eens eerder is uitgesteld, maar die nu toch echt bijna gaat verschijnen. Zoals je hier recent hebt kunnen lezen, is No Man’s Sky eindelijk goud gegaan en dus kunnen we nu echt aftellen tot 10 augustus, de datum waarop deze game zal uitkomen.

Het is een gewaagd project en we zijn dan ook erg benieuwd of dit een succes zal worden. Het concept is in ieder geval zeer uniek te noemen. Ons werd een gigantische speelwereld beloofd waarbij je zelfs je eigen planeten kan gaan ontdekken. Wanneer je alsnog op dezelfde planeet terechtkomt waar ook één van je vrienden is geweest, dan zou dit jou een andere ervaring moeten opleveren.

De basis van de gameplay ligt hierbinnen op exploratie, survival, combat en training; je kan dus echt je eigen privé avontuur beleven. Volgens de ontwikkelaar is de keerzijde hiervan dat 99% (!) van de planeten nooit ontdekt zal worden. Klinkt als een enorme uitdaging om de gehele spelwereld zoveel mogelijk uit te kammen en dan hebben we het nog niet eens gehad over de mogelijke ondersteuning voor PlayStation VR.

Vanaf vandaag over iets meer dan vijf weken zullen we eindelijk met No Man’s Sky aan de slag kunnen. Ben jij erg verheugd met het nieuws dat de game goud is gegaan en kan je niet wachten om je ruimtereis aan te vangen? Of vind je dit concept helemaal niet interessant en laat je de game links liggen? Vertel ons hier vooral wat je ervan vindt en drop daarom je mening weer in een reactie onder dit artikel.