Komende week zullen er twee games voor de PlayStation 4 verschijnen die zich in de ruimte afspelen. Het gaat hier om Kerbal Space Program, ontwikkeld door Squad, en ADR1FT van ontwikkelaar Three One Zero. Beide games waren al bevestigd voor de PlayStation 4, maar een releasedatum ontbrak tot nu toe.

Kerbal Space Program zal als eerste uitkomen, namelijk aanstaande dinsdag, 12 juli. Het is een simulatiegame waarin je de ruimtevaart in goede banen moet zien te leiden. Kerbal Space Program is al uit voor de PC en is daar erg populair.

Drie dagen later, op 15 juli dus, zal ADR1FT uitkomen en ondanks dat deze game zich ook in de ruimte afspeelt, hebben we hier met iets compleet anders te maken. In ADR1FT beleef je namelijk een first-person avontuur van een astronaut, welke als enige overlevende van een ongeluk zichzelf moet zien te redden om weer heelhuids thuis te kunnen komen. Op de PC ondersteunt ADR1FT ook Oculus Rift, maar er is niks bekendgemaakt over eventuele support voor PlayStation VR.

Het is helaas nog niet bekend hoeveel Kerbal Space Program en ADR1FT gaan kosten op de PlayStation 4. Wel is er van beide games een nieuwe trailer uitgebracht en deze kun je hieronder bekijken.

Kerbal Space Program

https://youtu.be/YPCMmqA0RUE

ADR1FT