Begin volgend jaar zal de allereerste Assassin’s Creed film in de Nederlandse bioscopen te bewonderen zijn. We hebben al een trailer ontvangen en ook zijn er flink wat details over de film bekend. Nu heeft Ubisoft wat meer verteld over het idee achter de verfilming van Assassin’s Creed.

Alain Corre, executive director van Ubisoft EMEA, heeft tegenover MCV namelijk verklaard dat Ubisoft niet zo heel veel geld zal gaan verdienen met de Assassin’s Creed film. Dit is dan ook niet het hoofddoel van de film. Ubisoft wil namelijk meer mensen kennis laten maken met de Assassin’s Creed franchise. Het wordt dan ook als een soort marketing voor de games gezien. Ubisoft hoopt dat na het zien van de film, meer mensen de Assassin’s Creed games gaan spelen.

“Although we will make some money, it is not the purpose of this movie. The purpose is to bring Assassin’s Creed to more people. We have our core fans, but what we would like is to put this franchise in front of a lot more people who, maybe, will then pick up future Assassin’s Creed games.”

Ubisoft kwam later overigens nog op deze uitspraken terug, door te melden dat, ondanks de genoemde marketing strategie, het hoofddoel “het maken van een goede film” is. Het bedrijf is ervan overtuigd dat Assassin’s Creed geschikt is voor zowel gamers als filmliefhebbers.

Wij zijn in ieder geval erg benieuwd hoe de Assassin’s Creed film, met Michael Fassbender in de hoofdrol, uit gaat pakken. De beelden zagen er immers zeer interessant uit. We moeten helaas nog wel enkele maanden wachten; Assassin’s Creed is vanaf 5 januari 2017 te zien in de Nederlandse bioscopen.