Op de PC is het al tijden iets heel normaal om de field of view in first person shooters aan te passen, maar dit is een optie die eigenlijk nooit aanwezig is in de console versies van games. Daar komt later dit jaar verandering in, want Battlefield 1 laat je namelijk ook op de PlayStation 4 en Xbox One de field of view aanpassen.

Deze functie is ontdekt in de alpha versie van de shooter, die momenteel voor een selecte groep gamers speelbaar is. YouTuber IzzyGoneCrazy heeft in een video gedemonstreerd hoe de field of view slider te vinden en te gebruiken is in de PlayStation 4 versie van Battlefield 1. Je hoeft het dus niet langer te doen met de standaard field of view, nu je de mogelijkheid hebt om het beeld aan te passen naar een stand die jij het fijnst vindt.

Hieronder kun je twee screenshots van Battlefield 1 bekijken, die het verschil in field of view goed laten zien. De bovenste afbeelding toont de standaard instelling, terwijl die daaronder de maximale field of view laat zien. Het is duidelijk dat je met een grotere field of view veel meer van je omgeving kunt zien. De video van IzzyGoneCrazy kun je hieronder ook nog bekijken.

Standaard field of view

Maximale field of view

Video