27976531255_30a886d6a1_o

Weer is er een week voorbij waarin het relatief rustig is geweest wat betreft het nieuws in de gamesindustrie. Voor deze Jouw mening hebben we echter toch weer een mooi onderwerp gevonden. Ditmaal willen we eens de PlayStation Store deal van de week onder de loep nemen. Persoonlijk ben ik namelijk vrijwel nooit geïnteresseerd in een dergelijke deal; dat is echter niet per se omdat ik de game in kwestie niet interessant vind.

Als je kijkt naar de deals die voorbij zijn gekomen, dan kan je als consument toch niet spreken van een echt scherpe korting die je krijgt. Gemiddeld genomen kan je vrijwel alle games die als deal van de week worden aangeboden goedkoper elders aanschaffen. Neem bijvoorbeeld Tom Clancy’s The Division, dat recentelijk nog van €69,99 naar €49,99 werd afgeprijsd in de PlayStation Store. Nu vind ik zelf de prijs van €69,99 sowieso al té hoog en ook voor €49,99 kreeg men mij niet warm om tot een aanschaf over te gaan.

Nu verschillen de deals erg van elkaar en sporadisch komt er een echt interessant prijsverschil voorbij, maar over het algemeen is het niet al te spectaculair. Dat zit hem deels in de originele prijs die altijd behoorlijk hoog is. Dan kan een korting van 20 tot 40% erg interessant klinken, maar in verhouding met fysieke prijzen valt de aanbieding dan erg mee. Dat Sony de prijzen wel wat lager mag voeren in de PlayStation Store is een andere discussie, maar het geeft wel aan dat de aanbiedingen daardoor een wat vertekend beeld opleveren.

Tenzij je alles digitaal koopt, want dan zijn de aanbiedingen wel wat interessanter. Natuurlijk is dat van de spelers afhankelijk, maar als we alles bij elkaar zetten, komen we tot de conclusie dat de deals niet bijster spectaculair zijn. De jongste games die via deze optie in de aanbieding gaan, zijn meestal net twee maanden uit, maar die kan je via Marktplaats veelal voordeliger aanschaffen, waardoor je natuurlijk niet echt kan spreken over een spectaculaire deal. Nu liggen de twee verkoopplatformen ver uit elkaar, maar dat neemt niet weg dat de deals misschien nog wel iets aantrekkelijker mogen zijn.

Het is niet alleen maar slecht en duur; er zitten zo nu en dan ook mooie deals tussen. Zo zagen we Need for Speed, Ratchet & Clank en nu Mad Max wel voor een heel erg scherpe prijs voorbij komen. Ondanks dat zijn de deals veelal minder scherp en dus reden genoeg voor een discussie. Na dit vlammende betoog is het moment namelijk daar om het stokje aan jullie over te dragen. Ik ben erg benieuwd naar jullie mening over dit onderwerp. Verpak je mening daarom weer in een leuke reactie en plaats die onder dit artikel!

Belangrijk: We hebben het hier enkel over de PlayStation Store deals van de week; andere aanbiedingen die regelmatig langskomen hebben we hier niet in meegenomen.