Knipsel
Op dit moment zijn er prototype PlayStation 4 Neo’s in omloop bij ontwikkelaars. Dit is natuurlijk bedoeld om komende games klaar te maken voor dit nieuwe platform terwijl deze tevens op de huidige PlayStation 4 speelbaar blijven.

Deze prototype consoles moeten echter op een gegeven moment weer terug naar Sony en uit gelekte documenten blijkt dat dit begin 2017 zal zijn. Nu is dat op zich niet zo heel interessant, maar de bijstaande vermelding wel. Namelijk dat Sony de intentie heeft om de massaproductie voor de ‘returns’ van de prototypes te starten.

Deze massaproductie units zullen beschikbaar zijn voordat ontwikkelaars de prototypes terug moeten sturen en dat zal ergens begin 2017 zijn. Dat suggereert dat Sony eind dit jaar al met de definitieve retailmodellen aan de slag gaat.

Helaas staat in het document dat de release nog bepaald moet worden, dus wanneer de PS4 Neo uitkomt is vooralsnog afwachten. De informatie is overigens afkomstig uit een naar verluidt gelekt document dat er als echt uitziet, maar neem het vooralsnog met een korrel zout totdat Sony meer openheid van zaken geeft.

Als je geïnteresseerd bent, je kunt het uitgebreide document hier nalezen.