PS4-Console

De PlayStation 4 is volgens de NPD opnieuw de best verkopende console in de maand juni in de Verenigde Staten. Dit betekent dat Sony met de PlayStation 4 al sinds november 2015 de best verkopende console heeft, elke maand, keer op keer. Microsoft won destijds in oktober 2015, vanwege de release van Halo 5, maar sindsdien is de Xbox One niet meer aan de top te vinden.

Uiteraard kan deze streak op elk moment beëindigd worden, Microsoft is immers steeds meer aan het stunten met de Xbox One en biedt de console daardoor voor steeds scherpere prijzen aan. Daarnaast is de zomer-periode sowieso erg karig voor console gaming, er komen immers weinig games uit en veel gamers zijn buiten te vinden met onder andere Pokémon GO.

Verder hebben zowel Sony als Microsoft al toegegeven dat ze werken aan een nieuwe en betere console. PlayStation 4 Neo, de verbeterde versie van de huidige PS4, wordt nog dit jaar verwacht of anders begin volgend jaar. Microsoft daarentegen komt dit jaar enkel met een Xbox One Slim. Ergens eind 2017 verwacht Microsoft met de Xbox Scorpio te komen, een krachtpatser van een Xbox One die gelijk is aan een high-end gaming PC.