darksiders

Het blijft remasters regenen, want de ene game na de andere duikt op. Blijkbaar doen remasters het erg goed, ondanks het vocale publiek op het internet dat er regelmatig kritiek op heeft. Uitgevers zouden immers geen remasters uitbrengen als het niet lucratief zou zijn.

Zo zijn er nu weer geruchten dat er nog een game van Nordic Games een remaster gaat ontvangen, namelijk Darksiders. De game kwam in 2010 uit op onder andere de PS3 en werd destijds erg goed ontvangen. In 2012 kwam toen een vervolg op de originele Darksiders, deze is inmiddels al voorzien van een remaster onder de noemer ‘Darksiders II Deathinitive Edition’ en deze kwam vorig jaar oktober uit.

De originele Darksiders heeft dus nog geen remaster gekregen, waardoor het enigszins logisch is – met het oog op Darksiders II – dat deze nu alsnog gaat komen. Het gerucht ontstond toen videogame verhuurdienst Gamefly de game in haar database zette met een releasedatum op 25 oktober. Ongeveer hetzelfde dus als de remaster van Darksiders II vorig jaar.