16-3-vr

PlayStation VR moet nog verschijnen, of Sony is al druk bezig met het kijken naar de toekomst, zo legt hardware engineering head van Sony Interactive Entertainment Masayasu Ito uit in een interview. Dit interview deed hij met de Japanse website Gigazine, waarin enkele interessante toekomstplannen werden voorgesteld.

Zo vertelde hij dat de prijs van PlayStation VR in de toekomst omlaag moet en dat hij de trend van de PS4 wilt volgen, namelijk hoge performance voor een lage prijs.

Verder meldde hij dat hij de volgende editie van PlayStation VR graag met een draadloze verbinding ziet verschijnen. Zoals je misschien wel weet gebruikt PlayStation VR de nodige kabels om te kunnen werken, wat een dealbreaker kan zijn voor sommigen. VR-headsets zijn echter nog niet zover door ontwikkeld dat ze volledig draadloos door het leven kunnen gaan.

De huidige technologie laat het daarnaast ook nog niet toe om hoge definitie video via een draadloze verbinding te versturen, maar zodra de technologie zover is, ziet Masayasu Ito dit graag geïmplementeerd worden in PlayStation VR.

PlayStation VR verschijnt wereldwijd op 13 oktober 2016 voor een prijs van 399 euro.