150567-Grandia_III_(USA)_(Disc_1)-7

Sony doet de laatste tijd steeds meer PlayStation 2-games opnieuw uitgeven op de PlayStation 4. Het ziet er naar uit dat binnenkort Grandia III aan deze lijst kan worden toegevoegd. De PS4-versie van het spel is namelijk van een leeftijdscategorie voorzien door de ESBR, zo meldt Just Push Start.

Grandia III zal dezelfde behandeling gaan krijgen als andere PS2-titels die opnieuw zijn uitgegeven voor de huidige generatie console van Sony. De graphics worden dan ge-upscaled naar 1080p en er worden Trophies toegevoegd. Het is dus goed mogelijk dat deze trofeeën binnenkort ook zullen opduiken.

Grandia III kwam oorspronkelijk in 2005 uit in Japan en in 2006 in Noord-Amerika. Het derde deel kwam echter niet uit in Europa. Dit was een vreemde beslissing, want de vorige twee delen werden hier wel uitgegeven. Grandia III behield de features van de vorige games, maar voegde daar een sneller vechtsysteem aan toe, die meer gericht was op actie. Het derde deel in de reeks werd zowel in Japan als in Noord-Amerika goed ontvangen.