20160720-psvr-02-555x312

Sony Interactive Entertainment Japan heeft wat nieuwe informatie vrijgegeven over PlayStation VR’s Cinema Modus. Deze modus zorgt ervoor dat je met de headset ook games kunt spelen die geen VR-ondersteunen. Daarnaast is het mogelijk om applicaties zoals Netflix te gebruiken, waardoor je de game of film op een groot scherm kan ervaren. Dit zorgt voor een ervaring die gelijk staat aan een 226 inch TV, als je voor de Large-modus kiest althans.

In totaal zijn er namelijk drie modi voor de Cinema Modus: small, medium en large. Op de screenshot, hierboven afgebeeld, zie je welk beeld de weergavemodus per keuze biedt. Wanneer je voor medium of small kiest, dan zal er een zwart vlak om het scherm heen getoond worden. Dit zorgt ervoor dat je perceptie aansluit op de field-of-view die je normaal hebt zonder headset op een gewone TV.

De standaard en ook aanbevolen modus, is de medium-modus. Dit zorgt ervoor dat het lijkt alsof je naar een grote TV kijkt en dit zal het beeld ook scherper maken dan wanneer je voor large gaat. Het ondersteunen van een Cinema Modus betekent tegelijkertijd ook dat men een PS4 kan aanschaffen samen met PS VR zonder er ook maar ooit een TV voor nodig te hebben.

Of de Cinema Modus daadwerkelijk interessant is en niet voor nadelige effecten gaat zorgen, zoals zichtbare pixels, moet nog blijken. Wij bij PSX-Sense hebben tot nog toe enkel nog PlayStation VR ondersteunde games kunnen spelen. De Cinema Modus was namelijk nog niet beschikbaar ten tijde van onze hands-on’s.