systemshockremaster-ed

Eerder was er al sprake van de mogelijkheid dat System Shock een remaster zou krijgen op de PS4. Vandaag weten we de komst dan eindelijk te bevestigen, maar het is geen remaster geworden, de game krijgt namelijk een heuse reboot op de PS4. Dit is het resultaat van een succesvolle Kickstarter-campagne om een reboot van de game te maken voor de PC.

Met nog 16 dagen te gaan tot het einde van de crowdfunding campagne, werd het doel van $900.000 al behaald. Op dit moment zitten we nog 7 dagen voor het aflopen van de campagne en het bedrag is inmiddels de één miljoen voorbij. In de tussentijd heeft de ontwikkelaar met Sony gesproken omtrent een PlayStation 4 versie en dat is succesvol gebleken, zo blijkt wel uit het bericht op het PlayStation Blog.

Een trailer van de System Shock reboot op de PS4 kun je hieronder bekijken. De game zelf ligt aan het einde van 2017 in de winkels voor de PC, Xbox One en nu dus ook de PS4. De originele game, eveneens System Shock, stamt alweer uit 1994 en werd uitgebracht op onder andere MS-DOS.