Tegenwoordig zijn er steeds meer games die zich gedeeltelijk richten op eSports, het competitief spelen van een game. Bij first-person shooters is dit al jaren erg populair. Games als Call of Duty en Counter-Strike hebben namelijk wereldwijde competities waarin voor een hoop geld gestreden wordt.

De Battlefield serie heeft zich de afgelopen tijd niet zo erg op eSports gericht als de twee genoemde franchises en dus is het een logische vraag wat de plannen van Electronic Arts zijn voor Battlefield 1. Dit is dan ook precies wat GameReactor aan Peter Moore van EA gevraagd heeft in een speciaal interview.

Moore legde uit dat er met de ontwikkeling van Battlefield 1 aan eSports wordt gedacht en dat er bepaalde competitieve aspecten in de game verwerkt zitten wanneer de shooter uitkomt. Wat we hier precies van kunnen verwachten blijft helaas nog onduidelijk, maar Moore beloofde dat daar binnenkort nog aandacht aan wordt gegeven. Hij benadrukte echter ook dat EA en DICE van plan zijn om na de release verschillende updates uit te brengen voor Battlefield 1, die de game meer “eSports-vriendelijk” moeten maken.

Mogelijk zal Battlefield 1 bij de release dus nog niet bomvol competitieve features zitten, maar dat er aan gewerkt wordt is wel duidelijk. Hopelijk komen we snel meer te weten over welke eSports features de game dan precies bevat.