nomanssky

We weten al geruime tijd dat No Man’s Sky offline speelbaar is dankzij een speciale formule die de wereld kan genereren binnen de code van de game. De game is dus niet afhankelijk van een server om te kunnen werken, maar No Man’s Sky bevat wel de nodige online functionaliteiten. Eén van de online modi heet ‘The Atlas’ en deze zorgt ervoor dat spelers hun gevonden planeten, levensvormen en planten kunnen uploaden. Verder kun je ook de status van je vrienden bekijken om te zien waar zij zich momenteel bevinden in het universum van de game om zo eventueel samen op pad te kunnen gaan.

Het is echter praktisch onmogelijk om een andere speler tegen te komen in de game, aangezien het universum dermate groot is dat je hier wel heel erg je best voor moet doen. Het online component van de game is dan ook redelijk binnen de basis en No Man’s Sky is vooral een singleplayer game. Het zou echter een beetje te veel zijn als je voor deze geringe online features een PlayStation Plus abonnement nodig zou moeten hebben, zo vond ook Sony.

Je kunt binnen No Man’s Sky dan ook gebruik maken van alle online features, ongeacht of je PlayStation Plus abonnee bent of niet. Dit meldde David Milner, redacteur van Game Informer Australië, vandaag via Twitter.  Ideaal dus voor mensen die wel toegang willen hebben tot de online functionaliteiten, maar geen PlayStation Plus abonnement hebben, omdat zij bijna nooit online games spelen.

No Man’s Sky is beschikbaar vanaf 10 augustus.