Alicia
Er komt een nieuwe Tomb Raider film aan en ditmaal wordt de rol van Lara Croft vertolkt door Alicia Vikander. Zij heeft in een gesprek met HitFix bevestigd dat deze nieuwe film gebaseerd is op de reboot van de franchise uit 2013.

In 2013 kwam de game Tomb Raider uit en deze gold als reboot voor de algehele franchise. Later dit jaar mogen we daar de opvolger van verwachten in de vorm van Rise of the Tomb Raider. Doordat de film enigszins gebaseerd is op de game uit 2013, zal deze meer een ‘origin story’ zijn.

“They told me they were doing the film based on the reboot of the game from 2013. That is more of an origin story. You get into an emotional aspect of getting to know Lara hopefully in an in-depth way. So I hope that doing a film of the rebooted game will bring something new and fresh that’ll stand on its own two legs.”

Iedereen die de game uit 2013 gespeeld heeft, die weet dat het een behoorlijk andere vibe kende dan de oudere Tomb Raider games. Dat zou kunnen betekenen dat ook de nieuwe film een stuk grimmiger is dan voorheen. Of dat het geval gaat zijn is afwachten, want erg veel is er nog niet over de film bekend.