Print
We hebben al geruime tijd niets meer gehoord over een nieuwe Mega Man game, behalve dat er vorig jaar een mooie collectie verscheen met daarin de klassieke games. Verder maakte Dentsu Entertainment begin dit jaar nog bekend dat ze werken aan een geanimeerde TV-serie en dat is het eigenlijk wel.

Liefhebbers van Mega Man hadden onlangs een mooi alternatief met Mighty No. 9, ondanks dat deze niet helemaal aan de verwachtingen wist te voldoen. Desalniettemin mag Capcom wel weer eens met een nieuwe Mega Man game komen, toch?

Er is nu een gerucht opgedoken via The Mega Man Network, die bericht over een nieuwe game die in de maak zou zijn. De site meldt op basis van een anonieme tipgever, dat Capcom een nieuwe Mega Man game in ontwikkeling heeft voor de PlayStation 4, Xbox One, PlayStation Vita, Nintendo Wii U, Nintendo 3DS en PC.

De game zou een 2D platformer zijn die vergelijkbaar is met eerdere delen, daar waar het wel grafisch de huidige standaard kent. Deze game zou aansluiting moeten vinden met de geanimeerde TV-show en zelfs cut-scènes hieruit bevatten. Dit alles zou volgend jaar moeten verschijnen, het jaar waarin Mega Man zijn dertigste verjaardag viert.

Voor nu is het met een korrel zout nemen, zoals de bron zelf ook suggereert. Het kan namelijk niet geverifieerd worden op dit moment. Maar stel dat dit klopt, zitten jullie op een nieuwe Mega Man te wachten? Opvallend is trouwens dat SEGA Sonic ook nieuw leven inblaast, dit omwille van het 25 jarige bestaan van het icoon, zoals we afgelopen weekend lieten weten.