kojima_productions_logo_ludens
Hideo Kojima is, na zijn vertrek bij Konami, zijn eigen studio gestart onder dezelfde naam als voorheen, namelijk Kojima Productions. Bij een studio hoort vanzelfsprekend een nieuw logo, waarover we eerder al hebben geschreven.

Dit logo blijft echter keer op keer terugkomen, want het is nogal belangrijk voor Kojima blijkbaar. Kojima zou Kojima niet zijn als er geen gedachte achter dit logo zou zitten. En de Kojima fans zouden de Kojima fans niet zijn als er niet een heleboel gespeculeerd en gegist zou worden over deze mysterieuze man in zijn futuristische pantser. Dit figuur heeft zelfs zijn eigen naam gekregen van Kojima, namelijk Ludens.

Op de San Diego Comic-Con heeft Kojima een korte video van Kojima Productions vrijgegeven die je als speler zal zien elke keer als je een spel van deze ontwikkelaar opstart. Deze zogeheten ‘stinger’, die hieronder alvast te bekijken is, laat zien hoe Ludens zich klaarmaakt voor zijn epische pose met een vis op de achtergrond dat uiteenspat.

Over Ludens zelf is er niet veel te melden nog, behalve dat hij niet in Kojima’s nieuwe spel; Death Stranding zal zitten. Ludens is namelijk de mascotte van Kojima Productions en zijn uiterlijk is gebaseerd op Hideo Kojima, dus niet Norman Reedus, zoals sommigen aanvankelijk dachten.

Wat denken jullie van Ludens en deze ‘stinger’ en is dit ‘gewoon’ een mascotte of is er toch iets meer aan de hand? Bij Kojima weet je het immers maar nooit.