2644217-7862471310-ps4.j

Sony heeft vandaag op haar blog laten weten dat de beta inschrijvingen voor de PS4 systeemsoftware update 4.0 begonnen zijn. De firmware is al geruime tijd in ontwikkeling en naar verluidt belooft dit een behoorlijk grote update te gaan worden. Vandaar dat Sony ook op zoek is naar testers die willen helpen om de stabiliteit en functionaliteiten te verbeteren.

Opgeven voor de beta kan hier met een Europees PlayStation Network account. Het enige wat je hoeft te doen is je PlayStation Network ID achterlaten en Sony selecteert dan vervolgens een aantal testers. Wanneer je bij deze groep zit ontvang je vanzelf bericht met een code om de beta firmware te kunnen downloaden.

Het testen van de firmware update zal begin augustus van start gaan, vermoedelijk dus nog voor de gamescom. Welke functies firmware 4.0 precies met zich mee gaat brengen is vooralsnog onbekend. Eerdere onderzoeken van Sony hebben echter wel aan gamers gevraagd of gebruikers op zoek zijn naar filter functies, folders, het veranderen van je PSN ID en meer.