yakuza0

Europese Yakuza-fans kregen afgelopen maart goed nieuws te horen. Toen liet SEGA weten dat Yakuza 0 begin 2017 naar Europa zou komen. Nu heeft de uitgever/ontwikkelaar op het Amerikaanse PlayStation Blog een exacte releasedatum gegeven. Yakuza 0 zal op 24 januari worden uitgegeven in zowel digitale als fysieke vorm.

Zoals de titel al doet vermoeden is het nieuwste deel in de serie een prequel op alle games die al zijn uitgegeven. Het spel speelt zich af in 1988 en je speelt onder andere als de 20-jarige Kazuma Kiryu. Nu ben je dus niet de doorgewinterde Yakuza, maar kom je net om de hoek kijken. Tevens is voor het eerst Goro Majima speelbaar. Hij is uit de organisatie gezet, maar hij wil weer terugkeren.

Voor het eerst in de serie zullen onder andere de namen van de hoofdstukken, introducties van de personages en namen van je tegenstanders niet als ondertitels in beeld komen, maar over de Japanse karakters heen. Dit lijkt een kleine verandering, maar is volgens de ontwikkelaar wel een belangrijke verbetering.

28444410752_28fdbc69d3_z

In Yakuza 0 zal, net als in de andere delen, de Japans gesproken teksten worden behouden, alleen zal de vertaling in de ondertiteling nu wat letterlijker zijn dan voorheen. Zo wordt nog duidelijker hoe iemand de ander respecteert of haat.

Aangezien het hier het begin van de serie betreft, hoeft de ontwikkelaar geen rekening te houden met wat er allemaal gaande was in andere delen. SEGA kon dus in principe opnieuw beginnen en dat heeft er voor gezorgd dat Yakuza 0 wat harder is dan je gewend bent. De game laat zien wat er gebeurt bij een machtsstrijd in de Yakuza en zoals de ontwikkelaar zelf zeg: “it ain’t pretty”.