Prey (1)

Tijdens de afgelopen E3 heeft Bethesda opnieuw de game Prey onthuld, maar echt heel veel duidelijkheid over de gameplay mechanics werd er niet gegeven. De onderstaande nieuwe trailer brengt daar verandering in en creative director Raphael Colantonio beantwoordt een hele hoop vragen omtrent de game. Hij vertelt wat Prey nu eigenlijk is en hoe de visie van de ontwikkelaar tot uiting komt binnen de game.

Hij vertelt onder andere dat Prey geen sequel of remake is, maar eerder een “re-imagining” van de franchise. Dit betekent dus dat er geen banden zijn met de vorige game en de nadruk ligt op het feit dat je moet zien te overleven op een alien schip. De game houdt al je keuzes bij wat ervoor zorgt dat elke speler een unieke verhaallijn gebaseerd op zijn of haar keuzes voorgeschoteld krijgt.

Je ontdekt je eigen identiteit naarmate de game vordert en je leert ook verschillende krachten van de aliens te beheersen. Verder zijn er de nodige gadgets aanwezig en probeert de game het genre van actie en RPG te combineren.

Prey gaat uitkomen op de PS4, Xbox One en PC. Wanneer dit precies is blijft vooralsnog onbekend.