De release van Gran Turismo Sport komt langzaam maar zeker dichterbij. De racegame zal eind dit jaar exclusief voor de PlayStation 4 verschijnen en dat zal het debuut van de franchise op Sony’s nieuwste console betekenen. Kazunori Yamauchi, producer van de game, heeft nu weer nieuwe details over de game bekendgemaakt.

Tijdens een speciale presentatie over Gran Turismo Sport heeft hij namelijk bekendgemaakt hoe de matchmaking van de racegame in zijn werk zal gaan. Het systeem, dat voluit het ‘Advanced Matchmaking System’ wordt genoemd, zal spelers een rating geven op basis van Driver Class en Sportmanship Points.

Je Driver Class wordt onder andere bepaald door de resultaten die je behaalt tijdens kwalificaties en de daadwerkelijke races. Je Sportmanship Points geven een indicatie van je manier van rijden. Hierbij wordt bijvoorbeeld gekeken naar hoe vaak je tegen andere spelers botst of vlaggen negeert. Ook de moeilijkheidsgraad van de tracks wordt in deze berekening meegenomen. De onderstaande afbeelding laat alle factoren duidelijk zien.

Uit de presentatie werd ook nog duidelijk dat de offline modus van Gran Turismo Sport in totaal 115 events zal bevatten, waaronder tien Beginner’s School events en zestig Mission Challenges. Ook liet men nog enkele nieuwe screenshots van de game zien en deze kan je hieronder bekijken.

Gran Turismo Sport is vanaf 16 november verkrijgbaar voor de PlayStation 4.