Yakuza-6

Remakes en Remasters, uitgevers lijken er dol op te zijn en consumenten smullen er minstens net zo van. Alhoewel er vaak een erg vocaal publiek is op het internet en community-websites die hun ergernis uiten over remakes en remasters, blijven de titels qua verkopen erg populair.

Daarnaast heeft een remake vaak iets meer positiviteit om zich heen hangen dan slechts een remaster. Het verschil tussen die twee is simpel, een remake is een game die compleet opnieuw opgebouwd is, maar nog wel trouw is aan het origineel. De remaster daarentegen is vaak niets meer dan een opgepoetste versie van de game met alle uitgekomen downloadbare content al in de game.

SEGA’s Yakuza-serie is geen onbekende als het gaat om remakes en remasters, zo werd de originele Yakuza en sequel Yakuza 2 al eens remastered voor de PS3 en Wii U. Het eerste deel kreeg daarnaast nog een remake voor de PS3 en PS4 aan het begin van dit jaar, onder de naam Yakuza: Kiwami.

Alhoewel Yakuza 6 het laatste deel gaat zijn binnen de franchise en het verhaal op mooie wijze af gaat sluiten, zal dit niet de laatste Yakuza-game zijn. Tijdens een livestream eerder deze week, gehost door producer Toshihiro Nagoshi, vertelde hij dat Yakuza: Kiwami erg populair is en dat hij met SEGA om de tafel zit om te kijken of ze een remake kunnen doen van deel 2, 3, 4 en 5.

Alhoewel hij geen beloftes maakte, heeft dit toch een heleboel mensen hoop gegeven, aangezien de franchise immens populair is. Kiwami was verder ook een erg nette remake en deel 2 verdient op zijn minst dezelfde behandeling.