ARK: Survival
De game ARK: Survival Evolved is al enige tijd razend populair op de PC en daardoor is er reden genoeg om deze game ook naar de consoles te brengen. De game is echter al een tijd geleden uitgesteld om ervoor te zorgen dat alles op-en-top in orde is wanneer de game haar officiële release ziet. De arena versie van de game, Survival of the Fittest, zou wel al in juli verschijnen.

Maar zoals we allemaal wel weten is het ondertussen al augustus en de game is nog steeds niet verschenen. Ook deze game werd uitgesteld tot een later bekend te maken datum, aangezien de ontwikkelaar zich wilde focussen op de hoofdgame, ARK: Survival. Nu is aan het licht gekomen wat de eigenlijke reden achter het uitstel is: de arena modus wordt gewoon toegevoegd aan ARK: Survival Evolved zelf en er zal dus geen losse release meer volgen.

Dit is nu op de PC al het geval en ontwikkelaar Studio Wildcard neemt even een stapje terug om te zien hoe dit uitdraait, om ervoor te zorgen dat de release op de console vlekkeloos zal verlopen. Survival of the Fittest was volgens de studio gewoon niet geschikt voor free-to-play mechanics en door de twee te combineren, kan deze losse modus gebruikmaken van de middelen uit de hoofdgame.

“It is very important for us to see how SotF progresses and we want to make sure we’re making the right choices. We understand that these changes are quite big and will impact the future of game, but hope you can understand our reasons to do so and will continue to support the game mode you love.”

Een nieuwe, vaste releasedatum voor de PlayStation 4 versie moest nog uitblijven en de ontwikkelaar liet weten hier op terug te komen wanneer de game daar klaar voor is.