Uitgever 1C heeft aangekondigd dat The Watchmaker, een game van ontwikkelaar Micropsia Games, volgend jaar op de PlayStation 4, Xbox One en PC zal verschijnen. De game staat gepland voor een release in het tweede kwartaal van 2017 en is deze maand speelbaar tijdens gamescom in Keulen, Duitsland.

The Watchmaker is het best te omschrijven als een puzzel-avontuur. Het spel speelt zich af in een gigantische klokkentoren, waar je tal van tandwielen en platformen zult vinden en tijd een belangrijke hulpbron is. Jij speelt als Alexander, een bewaarder van de klokkentoren. Op een dag ontdekt hij dat zijn dierbare klok is gesaboteerd, wat een enorm effect heeft op de tijd.

De gameplay draait ook volledig om tijd. De gezondheid van Alexander wordt namelijk bepaald door zijn leeftijd. Hij wordt extreem snel ouder en wanneer hij door vijanden geraakt wordt, zal dit alleen maar versnellen. Als speler moet je dus op zoek naar ‘tijd’, waarmee Alexander weer jonger wordt. Het ouder worden is ook daadwerkelijk te zien in de game, het gezicht, postuur en de bewegingen van Alexander zullen namelijk veranderen naarmate hij ouder wordt.

Spelers moeten de klokkentoren onderzoeken, die vol zit met puzzels die opgelost moeten worden en vijanden die verslagen moeten worden. Dit alles, terwijl hij dus ook bezig is aan een race tegen de klok om zo te voorkomen dat een te hoge leeftijd een einde aan hem maakt. De klokkentoren barst van de geheimen en Alexander moet uiteindelijk het mysterie van The Watchmaker zien te ontrafelen.

Tegelijk met de aankondiging heeft 1C ook een eerste trailer en enkele screenshots van The Watchmaker vrijgegeven. Deze kan je hieronder bekijken.