PS4-Neo-Xbox-One-Scorpio

Er staat ons volgend jaar een mid-generation update te wachten, voor zowel de PlayStation 4 onder codenaam Neo en de Xbox One onder codenaam Scorpio. Deze consoles zouden allebei aanzienlijk krachtiger moeten zijn dan de huidige generatie en vooral Microsoft lijkt hoog in te zetten met Scorpio. De consoles moeten er onder andere voor gaan zorgen dat we straks bijna alle nieuwe games in 1080p op 60FPS kunnen spelen, iets wat met de huidige consoles – met name de Xbox One – helaas vaak meer uitzondering dan regel is.

Phil Spencer, de grote baas bij Microsoft’s Xbox divisie, gaf onlangs op Twitter al aan dat ontwikkelaars druk bezig zijn met de Scorpio. Volgens hem worden er al games voor gemaakt en zijn ze al in het bezit van de hardware. Echt next-gen games kunnen we het niet noemen, al komt het hier toch wel aardig bij in de buurt. Wat er dit keer alleen anders is, dat is het feit dat de PS4 Neo en ook de Xbox One Scorpio naast de huidige generatie zullen blijven bestaan.

Dit betekent dat alle games die straks uitkomen speelbaar zijn op zowel de huidige generatie consoles als de upgrades. Qua grafische prestaties zullen games op de nieuwe platformen er wel beter uitzien dan op de huidige platformen, maar voor de rest zullen er qua gameplay geen verschillen zijn.

Schermafbeelding 2016-08-08 om 12.10.46De geruchten gaan al langer dat ontwikkelaars in het bezit zijn van een PS4 Neo en tevens al bezig zijn om hier geoptimaliseerde games en patches voor te ontwikkelen. Het duurt dan ongetwijfeld niet lang meer voor er uitlekt welke console krachtiger is van de twee. De laatste geruchten wijzen er op dat Microsoft dit keer met de meest krachtige console gaat komen.