1463922646-710Rumor-Advanced-Micro-Devices-In

De geruchtenmolen rondom de PlayStation 4 Neo draait overuren en heel veel informatie over de console heeft haar weg al weten te vinden naar het internet. Zo lijkt het erop dat wanneer je als ontwikkelaar games uitbrengt voor de PS4 met een releasedatum na oktober, je verplicht bent om Neo-ondersteuning aan te bieden. De massaproductie van de console zelf zou eind dit jaar gaan starten met een overlapping naar begin volgend jaar, wat een releasedatum kan opleveren in mogelijk het eerste kwartaal van 2017.

Gameblog.fr gooit echter nog een schepje bovenop de geruchten rondom de Neo en meldt dat ze uit bronnen hebben vernomen dat een onthulling plaats gaat vinden op 7 september later dit jaar. Dit zou gaan gebeuren tijdens een speciaal PlayStation-evenement die gehouden zal worden in New York City, dezelfde stad waar ooit ook de PS4 aangekondigd werd.

Eerdere geruchten voorspelden vooral een onthulling tijdens de Tokyo Game Show van dit jaar, welke ook in september gehouden gaat worden. De plek blijft dus vooralsnog even onduidelijk, maar de kans op een onthulling begin september begint wel erg groot te worden.

While all indications pointed to an announcement of the PS4 NEO at the Tokyo Game Show in September, our sources tell us an announcement on 7 September in New York.