Schermafbeelding 2016-08-09 om 12.43.51

Microsoft’s aankondiging van de Xbox One Scorpio tijdens haar E3 persconferentie kwam als een verrassing, met name toen enigszins naar buiten kwam dat deze krachtiger zou zijn dan de PS4 Neo. Patrick Klepek, senior reporter bij Vice Gaming, meldt samen met zijn collega Austin Walker, hoofdredacteur bij Vice Gaming, dat de PS4 Neo een upgrade gaat krijgen vanwege de Scorpio.

De specificaties die tot nu toe gelekt zijn van de PS4 Neo zouden niet meer relevant zijn en Sony heeft besloten de PS4 Neo nog krachtiger te maken, puur om te kunnen concurreren met de Xbox One Scorpio. Dit zou een logische keuze zijn, aangezien de PS4 altijd de krachtigste is geweest binnen de huidige generatie consoles en deze positie levert toch echt wel de nodige voordelen op in de concurrentiestrijd. Zo draaien third-party games over het algemeen beter op de PS4 met een stabielere framerate en dit is vaak doorslaggevend geweest in de console-keuze van nieuwe consumenten.

Deze informatie zou komen uit een intern gesprek bij Sony die beide journalisten hebben meegekregen, in dit geval zijn hier dus twee getuigen van. Intern zou Sony zich hebben druk gemaakt over het gegeven dat de PS4 Neo mogelijk outdated zal zijn bij de komst van de Scorpio volgend jaar en dus willen ze die kans zoveel mogelijk verkleinen met nog betere hardware.

Verder bevestigen hun ook de 7 september onthulling en vanaf die dag zullen ook de definitieve development kits verspreid gaan worden.