No-Mans-Sky-Field
No Man’s Sky is nu een dag verkrijgbaar en de eerste game breaking bug is opgedoken. Deze bug heeft te maken met de pre-order bonus, welke je een geavanceerd startschip geeft met een extra inventory slot. Dit startschip heeft ook een hyperdrive, waardoor je sneller tussen sterrenstelsels kunt reizen.

Dit is allemaal erg leuk voor mensen die een pre-order hadden staan, maar dit gaat gemoeid met een fors probleem die je kan belemmeren verdere voortgang in de game te boeken. Als je bij aanvang namelijk kiest voor het standaardschip, dan is één van de eerste dingen die je doet een blauwdruk zoeken voor de hyperdrive.

Met deze blauwdruk kun je je standaardschip namelijk van dit belangrijke onderdeel voorzien. Als je dit echter overslaat en gelijk met het geavanceerde schip de ruimte in trekt om deze na enkele uren in te ruilen voor een nog groter en beter schip, dan zit je met een groot probleem. Althans, als je niet goed oplet.

Als je je schip omruilt voor een schip zonder hyperdrive en je hebt niet de beschikking over een blauwdruk deze te bouwen, dan zit je min of meer vast in het huidige sterrenstelsel. Het is dus aan te raden goed op te letten dat je op z’n minst een blauwdruk voor de hyperdrive weet te bemachtigen, anders kan je tegen dit vervelende probleem aanlopen.