thq_nordic_logo_wide_1-600x205

De Zweedse uitgever Nordic Games, die verschillende games (opnieuw) heeft uitgebracht van het in 2013 failliet verklaarde THQ Games, heeft vandaag haar naam gewijzigd. Zo gaat de studio nu door het leven onder de noemer ‘THQ Nordic’ en hierbij gebruiken ze zelfs het oude THQ logo voor hun label. Alhoewel de uitgever erg trots is op haar Zweedse roots en ze veel voor elkaar hebben gekregen onder de noemer Nordic Games, vonden zij het tijd om THQ in hun naam te verwerken.

Een bijzondere keuze dus, maar een begrijpelijke, aangezien THQ als merk toch wel een reputatie heeft opgebouwd ondanks het feit dat ze failliet zijn verklaard. Momenteel zijn er maar liefst 23 games in ontwikkeling onder de vlag van THQ Nordic, aldus het persbericht die de naamswijziging heeft aangekondigd.

Van deze 23 games zijn er vooralsnog 13 onaangekondigd, maar men belooft hier in de komende maanden meer details over te geven. Het gros van de games zijn projecten gebaseerd op THQ IP’s en franchises.

“With this rebrand we are entering the next phase in our company’s evolution,” he continued. “As of now we have 23 game projects in development, 13 thereof have not yet been publicly announced but are sure to be in the next months. Needless to say, the majority of these projects are based on former THQ owned IPs and franchises.”