99446de440f3958e6e4cde3b1c532c213cf03f112db6d6d43b3dc5257884b175
Na ontzettend lang gewacht te hebben, is het dan eindelijk zover: No Man’s Sky is inmiddels op de PS4 geland. Flink wat gamers zullen ongetwijfeld direct de ruimtecapsule in zijn gesprongen om een enkele reis richting het oneindig lijkende heelal te maken. Wij zelf zijn inmiddels ook al druk met de game in de weer en natuurlijk kan je zeer binnenkort over onze bevindingen lezen in de review. Om alvast wat op de zaken vooruit te lopen, hebben we besloten om No Man’s Sky onderwerp van deze Jouw mening te maken. We zijn namelijk erg benieuwd naar jouw eerste mening over de game.

Op de dag dat No Man’s Sky uitkwam, hebben we hier al een kort artikel gepubliceerd met de vraag of jullie de game al aan het spelen waren. Nu zijn we echter een aantal dagen verder en wellicht is het nu makkelijker voor je om een eerste goede mening te vormen. Mits je flink wat uren in de ruimte hebt doorgebracht, natuurlijk. No Man’s Sky schotelt je immers zo’n grote speelwereld voor dat je wel even tijd nodig zult hebben om die grondig te verkennen. Als je al even bezig bent, dan zijn we benieuwd of deze grote speelwereld je wel genoeg weet te boeien. Het is natuurlijk leuk dat je veel vrijheid hebt om alles te verkennen, maar hoe gevarieerd blijft de gameplay als je er al behoorlijk wat uren op hebt zitten?

Wat verder het speelplezier negatief kan beïnvloeden zijn de verschillende bugs die op kunnen duiken. Zoals de game breaking bug die te maken heeft met een pre order bonus die je hebt kunnen krijgen. Tevens kunnen er nog een aantal andere issues zijn waar je tegenaan zou kunnen lopen. Hello Games heeft hiervoor zelfs een Support pagina op haar website geplaatst waarin ze aangeven op de hoogte te zijn van de verschillende bugs en glitches die de community meldt.

Laten we echter vooropstellen dat dit natuurlijk niet bij iedereen voorkomt en dat maakt ook dat de verschillende ervaringen met de game behoorlijk uiteen zullen lopen. Om daarnaast terug te komen op de gameplay, het kan zijn dat jij juist iemand bent die meer houdt van exploratie in games in plaats van dat je continu met actie te maken krijgt. Dan lijkt No Man’s Sky jou vooral op het lijf geschreven te zijn. Bovendien zijn er genoeg planeten om te verkennen en dus ook meerdere verschillende omgevingen waar je doorheen kunt reizen.

Wat het ook zijn mag, wij hier zijn erg benieuwd naar jullie eerste ervaringen met No Man’s Sky nu de game enkele dagen uit is. Voldoet de game tot nu toe aan je verwachtingen of heb je meer tijd nodig om hierover een mening te vormen? Of ben je er inmiddels wel uit dat dit niet jouw game is, dat kan je natuurlijk ook laten weten. Drop je mening in ieder geval weer in een reactie onder dit artikel, zodat we er weer een gezellige discussie van kunnen maken.