99446de440f3958e6e4cde3b1c532c213cf03f112db6d6d43b3dc5257884b175

No Man’s Sky lanceerde als eerste op de PlayStation 4 en daarna pas op de PC, maar bij die laatste bleken er een hele hoop technische problemen naar voren te zijn gekomen, waardoor het wat minder soepel lanceerde dan verwacht – iets waar wij als PlayStation 4 gamers niet zoveel van hebben meegekregen. Dat is niet zonder reden, want Sony wist No Man’s Sky zo te marketen dat het leek alsof de game exclusief uitkwam voor de PlayStation 4, wat enigszins klopt, als je de PC niet meerekent.

De marketing rondom de game heeft in ieder geval enorm geholpen, want No Man’s Sky is de grootste launch game voor de PlayStation 4 op Uncharted 4: A Thief’s End na. Dit is natuurlijk behoorlijk indrukwekkend en het feit dat de game in de launchweek zo goed heeft weten te verkopen, zorgde ook voor een nummer 1 plek in een hele hoop charts hier in Europa, waaronder het Verenigd Koninkrijk.

Verder is de titel Sony’s grootste nieuwe IP launch op de PS4 en heeft No Man’s Sky de vijfde plek bemachtigd op het lijstje van alle publishers die nieuwe franchises naar de PlayStation-consoles hebben gebracht. Hiermee ligt No Man’s Sky net achter Destiny, Watch_Dogs, The Getaway en The Last of Us.

Het is dus een erg hectische week geweest voor Hello Games en alhoewel de meningen over No Man’s Sky erg verdeeld zijn, verkoopt de game in ieder geval als een tierelier. No Man’s Sky is daarmee een typisch voorbeeld van hate it or love it.