neopolis

Voor veel gamers die geen RTS-games spelen, omdat zij het micro-managen en het vinden van resources en dergelijke maar een vervelende bezigheid vinden, is er iets nieuws. Voor deze groep is de nieuw onthulde PS4-game Neopolis misschien interessant, zo valt te lezen op het PlayStation Blog. Deze titel laat de eerder genoemde onderdelen achterwege en concentreert zich op het actiegedeelte.

Neopolis speelt zich af in een cyberpunk toekomst waar bendes elkaar het leven zuur maken, waarbij deze gevechten live op TV worden uitgezonden. De bedoeling van het spel is simpel: neem het hoofdkwartier over van de andere bendes. Dat de game geen gebruik maakt van micro-managing en dergelijke wil nog niet zeggen dat er helemaal geen strategisch inzicht nodig is. Je zult tijdens je gevechten met veel dingen rekening moeten houden, zoals het terrein waar je op staat. Tevens zijn er verschillende voertuigen die je kunt gebruiken, dus je moet een goed plan hebben om je tegenstander te verslaan.

Om de onthulling van Neopolis te vieren is er een aankondigingstrailer vrijgegeven en deze kun je hieronder bekijken. Neopolis zal volgend jaar verschijnen.