Het is geen geheim dat de baas van Polyphony Digital, Kazunori Yamauchi, ook op het circuit actief is. Hij racet regelmatig mee in lange endurance races en zo ook onlangs tijdens de Nürburgring 24h endurance race.

Hij reed in deze race mee met een Walkenhorst Motorsport BMW M6 GT3, welke gesponsord werd door PlayStation. Hij eindigde deze race op de 22ste plaats. Van deze race, de voorbereidingen en meer heeft Sony Interactive Entertainment een video gemaakt die je hieronder kan bekijken.

De video van bijna 20 minuten laat een hoop zien en naast dat het natuurlijk de liefde van Yamauchi is, is het ook gelijk een onderzoeksproject. Want om goede racegames te maken, is het belangrijk om het echte werk te kennen en dat kan niet beter dan door zelf mee te doen aan races.

“What I’ve been seeking to figure out through this, is what sort of car the modern day sports car is, and I drove the M6 as part of that search. We make video games, but it’s really important to know the real thing. And racing, I think it’s the same with anything, but you can’t know the real thing until you’ve experienced it yourself.

And if you’re going to experience something, you might as well experience the most incredible.”

Alles wat Yamauchi aan kennis op doet zal hij ongetwijfeld weer meenemen naar de ontwikkeling van Gran Turismo Sport, welke in online opzicht samen met de FIA een nieuwe stap voor de franchise maakt. Gran Turismo Sport zal dit najaar verschijnen exclusief voor de PlayStation 4.