Schermafbeelding 2016-08-16 om 12.26.27

Tweestapsverificatie wordt al gebruikt door bijna elke online service die persoonlijke informatie of waardevolle informatie bevat. Zo is het al geruime tijd actief op Twitter, Facebook, Google en Instagram en dus kan Sony eigenlijk niet achterblijven. Het zorgt voor een stukje extra beveiliging voor je account en dat is natuurlijk wel zo fijn met opgeslagen creditcard gegevens en een aankoophistorie.

Het is nu dan ook al een paar keer in het nieuws geweest dat Sony hiermee bezig is en de eerste gebruikers melden nu de optie te zien op hun account-pagina.

Niet alle regio’s ondersteunen momenteel nog de tweestapsverificatie methode, maar de uitrol is in ieder geval begonnen en het zal niet lang meer duren tot iedereen het kan gebruiken. Met tweestapsverificatie zorg je ervoor dat jouw mobiele nummer gekoppeld is aan jouw PSN-account, zodat wanneer je inlogt op dit account je een SMS ontvangt op het opgegeven nummer. In deze SMS staat vervolgens een code, die je moet invoeren om daadwerkelijk in te kunnen loggen.

Dit zorgt ervoor dat ondanks wanneer iemand jouw wachtwoord weet, zij alsnog toegang moeten hebben tot je mobiel om in te kunnen loggen. Dit is natuurlijk erg handig met de vele database leaks de laatste tijd en zo blijven je gegevens beter beveiligd.