witcher-3-1

Zoals je inmiddels al wel hebt kunnen lezen komt er een Game of the Year editie aan voor The Witcher 3: Wild Hunt. Deze complete uitgave bevat alle gratis content die is verschenen voor de game alsook de twee grote betaalde uitbreidingen, namelijk Hearts of Stone en Blood and Wine.

Dit is natuurlijk hartstikke leuk voor diegene die de game nog niet hebben kunnen spelen of voor wie graag beide uitbreidingen in één keer wilt hebben. Heb je echter The Witcher 3 standaard editie al gespeeld en hier een savegame van, dan kun je deze niet gebruiken met de GOTY-editie.

Volgens CD Projekt RED, de ontwikkelaar achter de game, is dit technisch gezien namelijk onmogelijk op de consoles. Dit komt door het feit dat de console de GOTY-editie ziet als een ander product, vanwege de verschillende product-id’s. Hierdoor kan de console niet een savegame met een ander product-id toelaten tot de game.

The save files on consoles won’t be compatible between different game versions (GOTY vs regular version) as they are treated by systems as separate products. This is something that’s not up to us. Sorry.

Hier dien je dus rekening mee te houden, mocht je de GOTY-editie willen aanschaffen en al een save game hebt. Verder komt er nog een grote update met de nodige fixes die ook in de GOTY-editie zitten, maar deze patch hoef je niet te verwachten alvorens 23 augustus.