Gisteren hebben we je al blij kunnen maken met een nieuwe trailer van Battlefield 1 en nu hebben we nog meer nieuws voor je over de multiplayer. DICE heeft namelijk een artikel gepubliceerd waarin we meer informatie krijgen over hoe we met paarden kunnen spelen in de Battlefield 1 multiplayer.

Paarden in Battlefield 1 kunnen zowel in close quarters combat gebruikt worden, maar ook van een medium range afstand. Bij close quarters combat kun je vijanden doden met je zwaard, of ze vertrappen met je paard. Voor gebruik van een afstand kun je gebruik maken van medium range rifles en zelfs anti-tank granaten.

Dit is natuurlijk nog niet alles, want het is ook mogelijk om je medespelers te helpen door ammo bags en health packs te laten vallen. Je kunt gewoon bij een paard spawnen op het veld vanaf het spawn scherm. DICE heeft hun uiterste best gedaan om de paarden niet het gevoel te geven van een motor, maar als een echt paard aanvoelt.

Eén leuke uitdaging met het creëren en implementeren van het paard in Battlefield 1 is dat je van een paard iets anders verwacht dan van een voertuig. Accelereer in een wagen vóór de rand van een klif en je gaat er direct over. Doe je hetzelfde op een paard, verwacht dan dat het paard bang wordt en weigert om verder te gaan. Een paard is misschien dapper en trouw, maar het zal niet zomaar een dodensprong maken.

Paarden zijn uniek in Battlefield 1. Hoewel ze misschien niet zo stevig zijn als tanks, zijn ze nog steeds effectief in close combat. Door hun snelheid en behendigheid kunnen ze vijanden met hun sterke hoeven vertrappen, en brengen ze je dichtbij genoeg om vijanden neer te kunnen sabelen. Als je liever wat meer afstand bewaart, heb je toegang tot sterke geweren voor gevechten op de middellange afstand, waarmee je te paard kunt vuren.