battlefield 1

In Battlefield 1 is niet elke soldaat even sterk. Er zijn namelijk Elite-klassen die een stuk krachtiger zijn, maar daar hangen wel wat nadelen aan. Er zijn in totaal drie van deze klassen en DICE laat weten welke dit zijn.

Als eerste is er de ‘Flame Trooper’. Deze kwam al voorbij in de allereerste trailer van Battlefield 1 en dit is een soldaat met een vuurbestendige uitrusting en een vlammenwerper. Door zijn uitrusting moet hij ook een gasmasker dragen en dit zorgt ervoor dat zijn zicht beperkt is. Zijn zware bepantsering maakt de Fire Trooper zeer langzaam. Om hem om te leggen moet je niet te dicht in zijn buurt komen.

Bij de ‘Sentry’ maakt het niet uit of je hem van ver of van dichtbij aanvalt. Deze soldaat is gehuld in dikke pantserplaten en hij heeft een watergekoeld machinegeweer. Hij is het best te omschrijven als een wandelende tank en zo beweegt hij dan ook. De Sentry heeft alleen geen gasmasker en dit is dan ook zijn achilleshiel.

Als laatst is er de ‘Tank Hunter’. Deze soldaat heeft een 1918 Tankgewehr en dit wapen is langer dan de meeste mensen. Dit geweer is zo krachtig dat het niet alleen vijanden kan verpulveren, maar ook rupsbanden, kanonnen, machinegeweren en pantservoertuigen kan uitschakelen. Om de 1918 Tankgewehr te gebruiken moet de Tank Hunter wel op zijn buik liggen.

In de open beta, die 31 augustus van start gaat, kun je zelf aan de slag met de drie Elite-klassen.