NMS4

Sinds vorige week is het langverwachte No Man’s Sky uit en in onze review kun je lezen wat onze mening is over de game. Een van de ontwikkelaars van de studio Hello Games, Sean Murray, gaf voor de release aan dat betaalde content uitgesloten is, maar tegenover Daily Star vertelde hij dat dit wellicht wat naïef was van hem.

Murray zegt dat hij graag wil dat de game na lancering kosteloos wordt uitgebreid door middel van updates, maar dat het kan gebeuren dat er toch betaalde content komt. Het kan namelijk zijn dat bepaalde content om een reden niet gratis toegevoegd kan worden. Dit kan logisch zijn volgens ons, als de studio er bijvoorbeeld veel ontwikkelingstijd aan kwijt is en het significant veel invloed heeft op de algehele ervaring.

Het streven is voorlopig dat het gratis blijft en zo vertelde de ontwikkelaar dat ze willen dat spelers later met grotere ruimteschepen kunnen vliegen en basissen kunnen bouwen op planeten. Voorlopig is Hello Games bezig met de aankomende patch die wat bugs moet oplossen en de game soepeler moet laten draaien.