ROI-Supremacy-Article-Image

Op 20 september zal de grote uitbreiding voor Destiny genaamd Rise of Iron uitkomen, welke onder andere voor het PvE gedeelte een nieuwe Raid zal toevoegen, maar de competitieve multiplayer (PvP) zal ook de nodige nieuwe content krijgen. Gisteravond deed Bungie vanuit Keulen een livestream om hierover te praten.

Zo introduceerden ze de nieuwe modus Supremacy. In deze nieuwe modus strijden twee teams van zes om wie de meeste Crests kunnen verzamelen. Een crest verschijnt zodra je een tegenstander hebt neergeschoten. Door erover te rennen of glijden pak je deze op en scoor je punten. Echter, als een lid van het andere team deze zelf pakt dan verdwijnt de Crest en is het oprapen niet meer mogelijk.

Eigenlijk kun je deze modus zien als Kill Confirmed, zoals we dat ook hebben gezien in de Call of Duty-serie. Het geeft naar onze mening een nieuwe dynamiek aan de gameplay in PvP, want je moet als team samenwerken om punten te scoren door bijvoorbeeld de Crests die een teamgenoot heeft gecreëerd op te pakken. Supremacy zal de modus zijn voor de eerste Iron Banner, nadat Rise of Iron verschenen is.

Naast de nieuwe modus werd er ook een nieuwe feature aangekondigd voor PvP waar lang om gevraagd is. Al geruime tijd was de wens om eigen matches op te zetten en dat zal vanaf de lancering van Rise of Iron mogelijk zijn voor alle bezitters van Destiny. In Private Match kun je van alles instellen: van modus, maps tot aan de score die door teams behaald kunnen worden.

In onze ogen is dit een geweldige aanvulling, want zo kun je makkelijker met en tegen vrienden spelen, maar ook worden wedstrijden tegen andere clans echt mogelijk. Game Informer heeft deze feature kunnen checken samen met Design Lead, Lars Bakken van Bungie en hieronder kun je daar de video van zien.